Eet smakelijk!

Ik schrok. Een lerares en moeder van een vriendje van onze middelste, vertelde dat in haar klas 8 van de 10 kinderen ’s ochtends hun ouders niet zien. Gek eigenlijk, zeker gezien alle mogelijkheden om op afstand te kunnen werken. Maar zo’n gezamenlijk moment op de dag heeft zoveel voordelen. Lunchen met je collega’s is ook zo’n moment. Toch moeten velen er niet aan denken. Tijd voor verandering als je het mij vraagt!

 

 

De belangrijkste reden? Je krijgt echt een betere band met je collega’s. Ook met je leidinggevende en directeur. Je leert ze beter en anders kennen, omdat er vaak ook (liefst juist!) niet werkgerelateerde zaken besproken worden. Dat zorgt ervoor dat je beter gaat samenwerken en je meer plezier in je werk hebt. En mocht er eens onverhoopt iets voorvallen, dan is dat veel makkelijker bespreekbaar.

Samen lunchen is makkelijk te organiseren. 1 grote tafel en het goede voorbeeld door een paar collega’s is al genoeg. Dat is de essentie. De verdere invulling komt vanzelf. Neem je je eigen boterhammen mee, dek je samen de tafel, doe je zelf de boodschappen of laat je ze bezorgen?

Maar liefst 8 op de 10 medewerkers lunchen niet samen en missen dus eerder genoemde voordelen…

In dat laatste geval heb je nog wat extra voordelen: gemak en tijdwinst (er staat gewoon een lunch voor je klaar), gezonder (fysiek en geestelijk) en voordeliger (groot inkopen is voordeliger dan dat broodje uit de broodjeszaak). Misschien halen die je over dit onderwerp eens bespreekbaar te maken binnen jullie organisatie. Of schuif jij elke dag al aan?

Schrik niet. Dan ben je 1 van de weinigen. Want maar liefst 8 op de 10 medewerkers lunchen niet samen en missen dus eerdergenoemde voordelen. “Maar mam, misschien doen ze dat na het lezen van jouw bericht wel”, zei onze oudste tijdens het avondeten – nog zo’n belangrijk moment bij ons in huis. “Ja, dat zou goed zijn, hè?”, antwoordde ik glimlachend… 😉

 

Deel dit bericht