Omdat eten verbindt

Uit welke ingrediënten bestaat jouw team?

 

DeBal_Keukenhulp

 

Huismussen. Of het nu een bestaand werkwoord is of niet: ik doe het heel graag. Zeker nu we deze zomer nog meer van onze tuin kunnen genieten. We hebben namelijk een buitenkeuken! Zelf in elkaar gehackt dankzij Ikea. En daarmee starten we niet alleen de zomer, maar ook een intensievere samenwerking van Little Miss Artichoke en Essentiedenkers.

Misschien was het je al eerder opgevallen, maar veel van mijn blogs hebben een metafoor met koken. Eten verbindt immers en bij Essentiedenkers ontwikkelen we sterke concepten waarin verbinding centraal staat. 1 en 1 is 2! En geloof me: Eens je aan deze combinatie hebt geproefd, wil je niets anders meer. Vooruit, een tipje van de sluier:

Stel, je hebt in je koelkast nog een paar ingrediënten liggen die in 1e instantie niet echt een gerecht vormen. Wat doe je? Ga je naar de winkel? En wat koop je dan? De ontbrekende gerechten of compleet andere ingrediënten? Bel je de plaatselijke afhaalchinees, pizzeria of frituur? Ga je uiteten? Of kijk je wat je met de ingrediënten die je in huis hebt, wèl kunt maken?

Maak die vergelijking nu eens met je team of organisatie. Natuurlijk, als je van scratch af aan iets mag opbouwen, selecteer je precies die mensen (ingrediënten) die nodig zijn voor een top-team (gerecht). Maar in de praktijk werkt het vaak niet zo. Dus focussen we bij culinair concepting op de laatste antwoordmogelijkheid: wat heb je in huis en wat kun je daarmee doen, zodat je anderen met het eindresultaat kunt verrassen?

Ik verras die van ons straks weer met een simpele, maar heerlijke zomerse slasoepje. Uiteraard gemaakt met de sla van From Boer. Als 1e teler waar ik met Little Miss Artichoke een samenwerking mee ben aangegaan, hebben zij altijd een speciaal plekje in mijn hart. En terwijl ik in de pot roer, zie ik vanuit mijn ooghoeken onze kinderen vrolijk buitenspelen. Gelukkig vliegen ze voorlopig nog niet uit. 😉

Meer weten over culinair concepting?

Deel dit bericht